Horton ajánló, by Encsi

 2008.04.22. 01:26
 

HORTON - Siess Óriáselefánt, Siess

Núl dzsungelében számos különös teremtmény éli mindennapjait, többek között Horton, az elefánt. De említést kell tennünk Kengururól, aki „egy önjelölt guru, az erdő rendőre” és fiáról, Rudiról; Mortonról a kisegérről, Horton barátjáról; az Ágrólszaki családról, valamint Vladról és Vladról, akik között fennálló névrokonság számos kacagtató félreértésre ad okot. Persze nem szabad meg feledkeznünk a szöszről sem. Igen. Egy szösz. Nem is akármilyen szösz. Egy szösz, amin élet van. Bizony. Azon a szöszön található Kifalva, amit azért hívnak így, mert a kik lakják. Kifalva polgármestere Prím, akinek 96 lánya és 1 fia van, Jojo. (A fiú első pillantásra kissé emósnak tűnik, de mint annyiszor, a látszat most is csal.) Hogy, hogy találkozik a két univerzum? Horton kivételesen arra használja a fülét, amire való, így meghallja, amint a mellette elszálló szöszön valaki segítségért kiált. Bár sokan nem hisznek a hang létezésében, az elefánt - mondván, ekkora füllel nem tévedhet - ígéretet tesz a szösz biztonságba helyezésére. És Horton tartja a szavát százból száz esetben (ami ezúttal majdnem életeket követel). Egy megható mese olyan értékekről, amik manapság kihalóban vannak. A többé-kevésbé egyértelmű célzások végigkísérik a filmet. Ajánlom kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Encsi

A fentiek a Fészek (PTE-KTK), és a szerző jogtulajdonát képezik. Az engedély nélküli felhasználás jogi szankciókat von maga után!

A bejegyzés trackback címe:

https://toutsurmoi.blog.hu/api/trackback/id/tr80436386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levente 2008.04.24. 23:44:19

Mi a szösz? :)
Emlékeztek a régi matáv tudakozós reklámra?
It a válasz.
Az év animációs filmje és legjobb ajánlója by Encsi.

"an elephant is faithful 100%"

:)

PS. Wlad and Wlad are hilarious.

Encsi 2008.04.24. 23:50:54

Naná! Ha tudnád meddig kerestem h vhogy beleírjam! :D
süti beállítások módosítása